22.5.2017

Sokkelin korjailua, ulkotäyttöä ja Kontio tuli tontille


Viimeisimmässä kellarikirjoituksessa kerroimme, että paikoin huonon autokatoksen sokkelimuotin takia tulleista ongelmista, jotka johtivat siihen, että valussa muotti valahti ulospäin ja sitä jouduttiin korjailemaan liinojen avulla.

Tämä hätäkorjaus tarkoitti myös sitä, että valu jouduttiin tekemään loppuun käsin ontelon päälle jätetyllä kuralla - mikä tarkoitti suurta työaikaa. Tämä aiheutti sen, ettei sokkelin viimeistelyyn pystytty käyttämään tarvittavaa aikaa, ja korkoheitoiksi jäi tämän vaiheen jäljiltä jopa 15mm. Muottien liikkuminen jäi näkyviin myös muutamina koloina sekä sokkelin mutkaisuutena.





Muutama päivä valun jälkeen pääsimme korjailemaan näitä ongelmia tekemällä paikallisia valuja koloihin. Tarkempi sokkeleiden oikaisu jätettiin seuraavaan viikonloppuun, jolloin meille oli taas luvassa apuvoimia Liperin maisemista.

Paikkaukset saatiin tehtyä hyvin ja pahimmat reiät paikattua ennen viikonlopun oikaisuja ja tasoituksia. Jälki oli välttävää - ja mikä tärkeintä tulos oli luja.



Tärkeimpänä asiana talon sisällä olevat valut olivat onnistuneet erinomaisesti ja rappusten sekä onteloiden väliset valut vaikuttivat todella lujille.



Talonkin osalta sokkelin koroissa oli heittoja - mutta valu oli kuitenkin onnistunut lähtökohtaisesti ihan odotetulla tavalla.



Samalla kun teimme sokkeliin alustavia korjaustöitä, paukautti Kontio tontin täyteen hirsiä ja muuta puutavaraa parissa päivässä. Kontion kuljetukset tulivat hyvin ajallaan, kuljettajat ilmoittelivat tulostaan hyvin ennakkoon ja purkaminen sujui yhden meidän resurssin turvin erittäin joutuisasti. 




Meille tavaraa tuonee kuljettajat olivat ehkä vähän kokemattomia, joka näkyi siinä ettei hirsi osattu asetella rakentamisen kannalta optimaaliseen järjestykseen saati juuri oikein päin. Kontion timpureiden mukaan kokeneimmat kuljettavat osaavat asetella paketitkin juuri oikein päin siten, että hirsien paikalleenlaitto olisi mahdollisimman tehokasta.




Samalla kun Kontio täytti tonttiamme puutavarralla, me valmistelimme loppuja ulkotäyttöjä. Käytännössä tässä vaiheessa jäljellä oli enää alapihan ja terassin täyttö. Viimeisiä alapihan moreeneja ei vieläkään tehty lopulliseen tasoon, koska moreenikasoissa oli vieläkin jäätä. Terassin alusta saatiin kuitenkin routaeristettyä ja maat terassin alle :)







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti