4.3.2017

Kattotoimittajien valinta: V. Pöyhönen Oy ja Bitumieristys Jurvanen


Aiemmassa blogissa kerroimme siitä, kuinka päädyimme valitsemaan taloomme pääkatteeksi aidon konesaumakatteen ja parvekkeen sekä autokatoksen yläpuolelle huopakatteen. Oikeastaan tätä päätöstä tehdessämme teimme ensimmäisen tarjouskierroksen konesaumakaton kattotoimittajien osalta.




Ensimmäinen tarjouskierros ja budjetointi

Ensimmäiseen kierrokseen osallistui kolme toimijaa:


Teimme ensimmäisen kierroksen osalta vähän taustatyötä ja kyselimme yrityksiltä vähän lisätietoja ennen varsinaista tarjouksen lähettämistä. Kysymykset koskivat lähinnä yritysten osaamista, kokemusta sekä referenssejä. Näistä toimijoista kaikki kolme vastasivat kyselyihimme. Tampereen peltityöltä tuli vähän suppeampi vastaus, Pöyhönen ja Mansen Timpurit jaksoivat runoilla meille vähän enemmän ja täten antoivat myös erinomaisen kuvan itsestään toimijoina.

Varsinkin Pöyhönen  erottautui koko prosessin aikana ehdottomasti edukseen hyvällä kommunikaatiolle: Kaikkii kysymyksiin vastattiin ja peräämmekin kyseltiin, jos meistä ei kuulunut. Tätä ei tehnyt kukaan muun peltikattotoimittaja!

Näistä yrityksistä ensimmäisellä kierroksella saimme lopulta tarjouksen jostain syystä vain kahdelta ensimmäiseltä. Tampereen peltityö antoi hinnaston, jonka perusteella laskimme oman hintamme auki - ja Pöyhönen antoi ihan OK kokonaistarjouksen. Nämä toimijat jäivät positiivisesti mieleen myös myöhempää aika varten.




Ensimmäisestä kierroksesta ja sen esitiedoista päätimme lopulta varmasti sen, että taloon tulee aito konesaumakate. Tämä antoi meille myös hyvän lähtökohdan kattobudjetin laadintaan.

Toinen tarjouskierros (Aito konesaumakate ja huopakate)

Toisen kierroksen alkuun kului ensimmäisestä puoli vuotta. Kun rakennusaikataulu varmistui ja kaikki isommat suunnitelmat oli saatu lukittua, oli taas aika palata kattotoimittajien pariin. Jostain syystä tässä vaiheessa halusimme ottaa kyselyyn vielä laajemman otannan sekä huopa(bitumi)- että konesaumakatetoimittajia. Tarjouskilpailuun valikoitui siis paljon yrityksiä.

Normaalisti tapanamme ei ole lähetellä tarjouspyyntöjä turhaan. LVIS ja Kattohankkeissa näimme tilanteen kuitenkin sellaiseksi, että kokonaisuuden nopean tarjouslaskennan tai vastaavasti meille tärkeän tiedonkeräyksen vuoksi olemme tehneet melko laajan kyselyn. Kattoasiassa kyse oli siitä, että tarjottava kokonaisuus on yksinkertainen, tarjottavia kohteita oli kaksi (pelti ja bitumi) ja toimittajien aikaa ei mennyt paljon tarjouksen tekemiseen.

Tarjouspyyntö lähti seuraaville yrityksille:
Apakate, Bitumieristys, Finnpelti, Huopakatto Tampere, Husara, Hämeen rakennspelti, JP Peltitekniikka, Kattotutka - Omakatto, Mansen Timpurit, Parke Rakenne, Peimet Oy, Peltikymppi OY, Peltimestarit, Pöyhönen, Suomen Katto Center, Tamkate, Tampereen Peltityö, TL Peltityö, Walttia





Tarjouspyyntöjä lähti yhteensä siis jopa 19 kappaletta. Näistä vastauksia saimme reilulta puolelta toimijalta, eli 10 toimittajalta. Näistä toimittajista huopakattoa tarjosi 2 toimittajaa, peltikattoa 7 toimittajaa ja molempia yhdessä peräti kolme toimittajaa. Näistä vastauksista erottui selvästi muutama muita kalliimpi yritys. Tilastollisesti voidaan todeta, että kaikki koko pakettia tarjonneet yritykset hinnoittelivat itsensä pahasti ulos kilpailusta molemmilta osa-alueilta.

Huopakattotoimittajan (Bitumi) valinta

Loppujen lopuksi huopakaton osalta valinta oli selkein ja helpoin. Bitumieristys Jurvanen oli käynyt aiemmin tekemässä kattohommia tutuillemme. Jälki oli ollut hyvää ja hommat olivat sujuneet hyvin. Muista alan toimijoista meillä ei ollut kokemusta ja olimme julkisen tiedon varassa. Lopulta myös hinta asettui sellaiseksi, että teimme päätöksen melko nopeasti ja helposti.

Konesaumakaton toimittajavalinta

Konesaumatoimittajan valintaan käytimme enemmän aikaa. Kävimme juttelemassa toimittajien kanssa messuilla. Keräsimme messuilta yhteystietoja - jonka lisäksi kartoitimme tietysti eri toimittajia. Tapasimme messuilla Pöyhösen - ja tällä hyvin menneellä keskustelulla oli vaikutusta myös lopulliseen valintaan.

Toisalta tarjouskierrokselta valitsimme tarkempaan tarkasteluun kolme toimittajaa. Aiemmin tutuiksi tulleiden Tampereen Peltityön ja Pöyhösen lisäksi finaalitarkasteluun ylsi hyvällä tarjouksellaan myös Peltikymppi OYPeltikympin eduksi täytyy sanoa se, että he vastasivat tarjouspyyntöömme noin minuutissa sen lähettämisen aikaan yöllä - kuitaten sen vastaanotetuksi. Tämä oli erinomaista palvelua ja vaikutti myös siihen, miksi Peltikymppi pääsi finaalitarkasteluun!

Finaalitarkastelun jälkeen päädyimme valitsemaan toimittajaksemme Pöyhösen. Pöyhönen ei ollut tarjouskilpailumme halvin toimittaja - mutta tässä ratkaisi selvästi kokonaisuus.

Lopulta valituksikin tulleen Pöyhösen osalta toiminta oli kaikin puolin esimerkillistä. Vastaukset kaikkiin sähköposteihin tulivat ajallaan, messuilla meidät muistettiin postien perusteella ja lopulta meidän peräämme vielä kyseltiin kun päätöstä ei alkanut kuulua. Vastausten sisällöstä, kotisivuilta sekä tarjouksesta heräsi todella kova luottamus Pöyhöstä kohtaan, joka lopulta johti parhaan ja järkevästi hinnoitellun toimittajan valintaan.

Kokonaisuutena täytyy sanoa, että koko kattohankinta oli mielenkiintoinen prosessi. Tuntui paljolti siltä, että toimittajia ei kiinnostanut vastailla tarjouspyyntöön ja tarjouksien perään joutui kyselemään joskus useampaankin kertaan.  Onneksi joukosta löytyi muutama loistava poikkeus, jotka palvelivat hyvin kaikissa tilanteissa, vastasivat äärimmäisen nopeasti sähköposteihin sekä tekivät hyvä tarjouksia. Meidän osalta loistava palvelu ratkaisi voittajat - Juuri näin asiat kuuluukin hoitaa :)!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti