19.12.2016

Keittiötoimittajaksi Keittiömaailma

Keittiö- ja kiintokalustetoimittaja valittu

Yhdessä edellisistä kirjoituksista tulikin vähän otettua jo kantaa keittiötoimittajien kilpailutukseen ja  valintaan.  Käytännössä meillä tarjouskierroksen kohteena olivat kaikki tulevan talon kiintokalusteet, mm. keittiö, kodinhoitohuone, eteisen ja makuuhuoneen liukuovikaapit, eteisen kenkäkaappi ja "parisuhdepenkki" sekä vessojen ja pesuhuoneen kaapistot.


Nopeasti lueteltuina kilpailussa meillä oli mukana Domus, Keittiömaailma ja HTH. Aloitimme prosessin Espoosta, mutta toisen kierroksen kohdalla prosessi siirtyi Tampereella, sieltä sieltä saimme kauttaaltaan Espoota paremmat hinnat. Osasyynä tähän oli tietysti Marika, jonka suhteita pääsimme käyttämään tässä kilpailutuksessa oikein urakalla!

Toisen kierroksen kohdalla mukaan tuli myös Puustelli. Samassa yhteydessä päätimme olla ottamatta jatkoon meille tyyliltään sopimatonta Petra-keittiöitä tai Kvikiä, joka ei vastannut tapaamispyyntöihimme.

Keittiötoimittajaehdokkaat

Puustelli

Jatkokierrosten osalta Puustelli tippui ensimmäisenä pois kilpailusta. Syynä oli ilmeisesti usein vastaan tuleva hinnoittelu. Asioimme Puustellin Lielahden liikkeessä. Lielahdessa asiakaspalvelu oli ykkösluokkaa. Samoin ammatillisesti myyntityö oli todella laadukasta ja asiakkaan iholla pysyttiin juuri sopvan tiiviisti. Olisi ollut mukava ostaa Puustellilta, mutta hinta/laatu ei meidän tarpeisiin tällä kertaa riittänyt. Ensin Puustelli tarjosi selvästi (heidän järkevältä kuulostavien perustelujen mukaista) laadukkaampaa ovityyppiä, jossa saumaukset on tehty Suomen ainoalla laser-koneella (jos oikein muistan). Tämä nosti hinnan kertaluokkia muita korkeammaksi. Kun ovet lopulta muutettiin muita vastaaviksi, oli hintaero edelleen selvä. Käsituntuman sekä tuttujen referenssitietojen perusteella emme kuitenkaan nähneet meidän tapauksessa hinnalle riittävästi lisäarvoa, joten Puustelli tippui pian pois.

HTH-Keittiö

Seuraavana tiputuksen kohteena oli HTH-keittiö. HTH:ssa sekä Espoossa että myöhemmin Tampereella saimme finaalikolmikosta (HTH, Domus, Keittiömaailma) heikoimman suunnitelman. Yritystä myyntityössä oli, mutta myös tuotteisiin ja säännöksiin liittyvissä asioissa oli hiukan puutteita asiantuntemuksessa. Pari tällaista esimerkkiä ovat mm. kalusteisiin sijoitettavan jääkaapin tilavuusasiat tai säännökset liittyen pyykinpesukoneiden sijoittamisesta kalusteisiin. Lopulta myöskään materiaalit eivät osuneet meille kaikkein parhaiten, eivätkä myyjät kyselleet tapaamisten perään lainkaan.

Domus

Domus oli meillä keittiövalinnassa rinta-rinnan Keittiömaailman kanssa aivan loppuun asti. Domuksen laadusta jäi prosessista todella hyvä kuva. Suunnitelmat olivat aiemmin Espoossa ja myöhemmin Tampereella erittäin hyviä. Materiaalit olivat loistavia ja Domukselta olisi löytynyt koko porukan paras keittiötaso, erikoiskvartsia, joka olisi kestänyt mm. kuuman kattilan asettamisen suoraan tasolle. Loppupuristuksessa Domus ei kuitenkaan lopulta pätjännyt Keittiömaailman kanssa loppusprintissä. Domuksesta jäi kuitenkin erittäin hyvä kuva ja kauppoja heidän kanssa on jo tehty. Lisätietoja näistä kaupoista sitten hiukan myöhemmin :).

Keittiömaailma


Keittiömaailma oli koko porukan ässä. Yrityksestä kertoo jotain se, että saimme parhaat suunnitelmat sekä parasta palvelua koko prosessissa kahdessa eri Keittiömaailman pisteessä. Ensin meitä palveltiin erittäin mallikkaasti Espoossa. Sen jälkeen Arja Tampereelta hoisi homman loppuun aivan uskomattomalla ammattitaidolla. Kysymys ei ole sattumasta, vaan johdonmukaisesta tavasta ja prosesseista hoitaa asiakaspalvelua, joita toteuttamaan on valittu oikeat, ammattitaitoiset sekä erittäin asikaslähtöiset ammattilaiset :).

Keittiömaailmalla materiaalit, mekanismit, tasot, koneiden kalusteasennukset sekä kaikkiin näihin liittyvä asiantuntemus oli erittäin korkealla tasolla. Kaikkiin kysymyksiin tuli vastaukset kuin apteekin hyllyltä. Keittiösuunnitelmat olivat ammattitaitoisesti tehtyjä ja Keittiömaailma tuli sopivassa suhteessa sparrausta, uusia ideoita ja meidän toiveiden huomioon ottamista. Myöhemmin Marikan kanssa yhteistyö toimi saumattomasti, jonka sitten näkee lopputuloksesta johon olemme erittäin tyytyväisiä.

Loppuun tarvitsee mainita yksi ylivoimainen Keittiömaailman etu. Se oli ASENNE asiakasta kohtaan! Saimme kaikki pyytämämme kuvat, tarjoukset ja niiden päivitykset pikavauhtia. Keittiömaailma yhteyshenkilöt tulivat paikalle jopa lomaltaan, viikonloppuiltana, eikä tapaamisten venyminen haitannut. Se antaa asiakkaalle ylivoimaisen kuvan asiakkaan arvostamisesta sekä asiakkaasta välittämisestä. Tässäkin blogissa aiemmin kirjoitetun mukaisesti monilla toimijoilla olisi oppimista tästä asenteesta! Jatkamme varmasti asiointia Keittiömaailman kanssa.

Voimme suositella Keittiömaailmaa ja heidän kanssa asioimistaan täydestä sydämestämme! Sama toiminnan laatu näyttää toistuvan useissa toimipaikoissa, ja palvelu on erinomaista.

Seuraavassa kirjoituksessa pohdiskelemme sitä, että mahtuvatko keittiön suunnittelu sekä keittiötoimittajan valinta osaksi samaa prosessia?

Hop hop, nyt keittiöostoksille Keittiömaailmaan!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti